وردپرس به عنوان سیستمی منعطف و کارا، میتواند سایتهای متنوعی را ساپورت کند. در بین سایتهای مختلف، نمونه های متعددی هستند که نویسندگان مختلفی در آنها کار نوشتن مطالب را انجام میدهند. در این پست به معرفی ۵ پلاگین وردپرس خواهم پرداخت که برای مدیریت سایتهای دارای نویسنده بسیار مفید هستند و میتوانید با کمک آنها، دسترسی های مختلف به نویسنده های خود بدهید.
تصور کنید مدیریت یک مجله خبری را عهده دار هستید که در آن ۱۰ نویسنده مختلف مشغول به فعالیتند و دو ویرایشگر برای متون در نظر گرفته اید و نیز یک نفر مسئول پاسخ دهی به کامنتهاست. در این حالت، اتفاقات بسیاری محتمل است که با استفاده از پلاگین های مرتبط، خواهید توانست جلوی بسیاری موارد را بگیرید.
۱. Advanced Access Manager
پلاگینی که با کمک آن خواهید توانست دسترسی به جلوی سایت (front end) و بخش مدیریت (back end) را سازماندهی نمایید. با این پلاگین میتوانید دسترسی های دلخواه به نویسنده ی خاصی بدهید. تمام کارهای مدیریتی از طریق بخش مخصوص پلاگین که به پنل وردپرس اضافه خواهد شد، قابل انجام است.
توجه داشته باشید که با این پلاگین میتوان یک کاربر را به تنهایی مدیریت نمود یا اینکه به یک گروه کاربری دسترسی های خاصی داد.
- فیلتر کردن پنل و منوهای مدیریتی
- فیلتر کردن بخشهای داشبورد وردپرس
- فیلتر کردن زمینه های دلخواه
- اعطا/لغو دسترسیهای مختلف
- مدیریت نقش های کاربری (ایجاد/ویرایش/حذف)
- مدیریت دسترسی به پستها، صفحات یا پستهای سفارشی
- اعطاء امکان ارتقاء کاربران
- مدیریت ترتیب منوهای بخش مدیریت
- مدیریت سایر مدیران
- و بسیاری امکانات دیگر
این پلاگین برای سایتهایی با انواع و اقسام کاربران بسیار ایده آل است.
۲. Edit Flow
یک پلاگین دیگر با امکانت فوق العاده برای مدیریت سایتهای دارای نویسنده و کاربران با سطح دسترسیهای مختلف:
- تقویم: برای مدیریت پستهای مختلف به منظور کنترل داشتن بر روال تولید محتوا
- وضعیت های سفارشی: وضعیتهای جدیدی برای پستها علاوه بر منتشر شده، پیش نویس و پاک شده تعریف کنید! مثلاً مطلبی که نوشته می شود را باید اول یک ادیتور مطالعه کند سپس به سردبیر بدهد که این وضعیت را میتواند با مثلاً “در انتظار ادیت” مشخص نمود.
- دیدگاههای سفارشی: فرض کنید یک مطلب پیش نویس شده را نیازمند بررسی میبینید. لذا آن را به حالت سفارشی جدیدی که با همین پلاگین ساخته اید یعنی “بازنویسی” تبدیل میکنید. در اینجا میتوانید دلیل اینکه این مطلب را نیازمند بازنویسی تشخیص داده اید، از طریق دیدگاههای سفارشی اعلام کنید تا به نویسنده اطلاع داده شود. این گزینه برای برقراری ارتباط ایده آل با نویسندگان و سایر کاربرانتان، بسیار کارا خواهد بود.
- زمینه های دلخواه سفارشی: میتوانید از این طریق بین اعضاء مختلف ارتباطات گسترده ای ایجاد کنید مثلاً در زمان نوشتن یک مطلب، نویسنده از طریق یک زمینه دلخواه، کلیت پست و اینکه به چه کار می آید را به ادیتور سطح ۲ اعلام میکند تا ادیتور سطح ۲ نظر خود را به ادیتور سطح ۱ اعلام نماید!
- و ….
کلاً یکی از پلاگینهایی است که تیم های بزرگ حتماً باید داشته باشند! البته توجه داشته باشید که تیم های بزرگ کپی کننده به هیچ وجه محل توجه ما نیستند!
۳. Editorial Calendar
این پلاگین به شما کمک میکند که لیست تمام پستهای خود در یک بازه زمانی خاص را ببینید و در همان لحظه از طریق درگ و دراپ کردن (drag and drop) نسبت به ویرایش ترتیب زمانی آنها اقدام نمایید. البته همزمان با تنظیم ترتیب زمانی، امکان ویرایش سریع هم وجود دارد.
۴. WP Status Notifier
این پلاگین دقیقاً کاری را میکند که در اسم آن نهفته است! هر وقت وضعیت پستی تغییر کرد، مثلاً یک پست پیش نویس شده منتشر شد یا پست منتشر شده دوباره پیش نویس شد و …، ایمیلی به نویسنده مطلب ارسال میکند تا وی را از تغییر وضعیت پستش با خبر سازد. قابلیت عالی دیگر این پلاگین این است که در بخش تنظیماتش میتوان ایمیلهایی را معرفی نمود تا وقتی پستی تازه برای بررسی ارسال می شود، اطلاعیه به ایمیل های مربوطه ارسال شود و به این ترتیب مدیریت از مطالب جدید آگاه گردد.
برای تغییر وضعیت مطالب جدید، تنها کافیست از لینک های تعبیه شده در ایمیلهای ارسالی بهره بگیرید.
۵. Co-Authors Plus
با این پلاگین خواهید توانست به یک پست/برگه/پست تایپ اختصاصی، چند نویسنده مختلف تخصیص دهید! این کار به سادگی و از طریق قسمتی که به صفحه ویرایش مطالب اضافه می شود، قابل انجام است.
مطالبی که دارای چند نویسنده هستند، در فید هر نویسنده همچنین آرشیو مخصوص وی، به نمایش درخواهند آمد.
با استفاده از این پلاگین میتوانید پست مهمان منتشر کنید بدون نیاز به اینکه یوزر جدیدی در سایت خود ایجاد نمایید! توضیحات کامل در این مورد را در این صفحه مطالعه بفرمایید.
حتماً پیش آمده که مطلبی را پس از مدتها کار تیمی منتشر نمایید. این پلاگین دقیقاً مناسب چنین موقعیتی است که میتواند تمام افراد مؤثر در تولید یک متن را معرفی نماید… .
۵ پلاگین وردپرس معرفی شده، گزینه هایی هستند که باید پس از بررسی ببینید کدام یک بیشتر به کار شما می آیند و شاید نیاز باشد که هر ۵ مورد آنها را نصب نمایید! در هر صورت اگر سایتی دارید که نویسندگان مختلفی در آن فعال هستند، استفاده از پلاگینهای معرفی شده و نمونه های مشابه تقریباً ضروری است.
برای نوشتن این مطلب، علاوه بر سایت wordpress.org، از این سایت نیز کمک گرفته شده است.
خیلی ممنون.
مفید بود. 🙂
خیلی ممنون استفاده کردم:))
ممنون