در پستهای پیشین در همین بلاگ درباره اهمیت بلاگها در سئو و نقش آنها صحبت شده است و در واقع بر همه روشن شده که چرا این همه اصرار روی بلاگ دارم. در این پست ۹ دلیل برای ارزشمند بودن بلاگ در بحث سئو و بهینه سازی سایت ذکر می شود و در واقع این بحث را با این دلایل میبندیم! البته بر کسی پوشیده نیست که هر سایتی نمیتواند بلاگ را به عنوان ابزاری برای افزایش بازدید هدفمند در نظر بگیرد اما در اکثر موراد، بلاگ یک راه ایده آل افزایش بازدید به شمار می رود.
۱. افزایش محتوای سایت
تصور کنید سایتی در یک موضوع خاص راه اندازی شده است مثلاً خدمات هاستینگ. این سایت چند صفحه دارد برای معرفی سرویسها و تعرفه ی آنها و البته بخش پشتیبانی و کاربری و در حقیقت این بخشها تنها محتوای سایت هستند که نمیتوان بر تعداد آنها افزود. اما همین سایت با افزودن بخشی به نام بلاگ و انتشار به طور متوسط هفته ای یک پست در آن، بعد از مدتی حجم مناسبی از محتوا خواهد داشت که می تواند بر عملکردش در موتورهای جستجو تأثیر بسیار مهمی بگذارد.
البته روشن است که در سایتهای کوچک و متوسط بلاگ می تواند چنین نقشی ایفا کند و در واقع سایتی که مثلاً در زمینه سبک زندگی و با ۱۰ نویسنده کار خود را استارت میزند، دیگر نیازی به بلاگ نخواهد داشت که محتوای تولید شده در آن به اندازه کافی نقش مفید ایفا میکنند… .
۲. لینک بیلدینگ و دریافت بک لینک رایگان
بلاگ محلی است برای تولید محتوا جدید و این محتوا جدید میتواند مورد توجه بسیاری از همکاران شما همچنین سایر بلاگرها باشد. با تولید محتوا مفید در بلاگ سایت خود خواهید توانست دیگران را به لینک کردن بلاگ خود ترغیب نمایید.
البته بلاگها از طریق تبادل لینک هم میتوانند به دریافت بک لینک کمک کنند. پیشنهادهای تبادل لینک از همکاران و به همکاران با رعایت اعتدال می تواند راه حل مناسبی برای لینک بیلدینگ از طریق بلاگ باشد.
۳. محتوای جدید
موتورهای جستجو به دنبال محتوای جدید هستند و برای سایتی که بخش بلاگ دارد، تولید محتوای جدید خیلی ساده انجام پذیر است در حالی که بدون بلاگ، شاید تا مدتها هیچ صفحه جدیدی به یک سایت مثلاً فروش هاست اضافه نشود. در همین مورد، میتواند مطالبی در زمینه انواع سیستم عاملها، انواع سرورها و … منتشر نمود.
به هر حال همیشه محتوای جدیدی هست و همیشه کاربرانی هستند که به دنبال مطالعه مطالب مفید میگردند لذا با بلاگ میتوانید خاصیت جدید بودن را به سایت خود بیافزایید که در صورت نداشتن بلاگ، این امر بسیار سخت خواهد شد.
۴. کیوردهای بلند در پستها
بخش مهمی از سئو برمیگردد به داشتن بازدید از کیوردهای مختلف و مرتبط به موضوع سایت.
در یک سایت میتوانید تعداد صفحات محدودی داشته باشید که در مجموع روی کیوردهای اصلی مربوط به سایت نمرکز دارند و البته مجموع اینها معمولاً محدود خواهد بود. اما با اضافه کردن بلاگ به سایت خود، خواهید توانست کیوردهای بلند و چند کلمه ای و در واقع عبارات کلیدی را در پستها هدف قرار دهید تا از اینها نیز ورودی از موتورهای جستجو جذب کنید.
در ابتدای کار، تعداد اینها کم خواهد بود اما به مرور زمان و افزودن مطالب مرتبط جدید به بلاگ، تعداد قابل توجهی ورودی از موتورهای جستجو برای این کیوردهای طولانی و عبارات کلیدی خواهید داشت که البته از طریق خود سایت غیر ممکن است!
۵. اشتراک گذاری در سایتهای سوشال بوکمارکینگ و لینک بیلدینگ
یکی دیگر از مزایای بلاگ در لینک بیلدینگ این است که این فرصت را در اختیار شما قرار میدهد که لینکهای بلاگتان توسط کاربران در سایتهای سوشال بوکمارکینگ به اشتراک گذاشته شود. این مورد می تواند لینکهایی رایگان به سایت شما ایجاد کند ولو لینکهایی nofollow که در ادامه و در صورت محبوب شدن این لینکها، شاید همکارانتان هم به مطلب شما لینک دهند.
البته فعالیت در این سایتها بدون داشتن بلاگ نیز مقدور است اما با وجود بلاگی که به طور مرتب با محتوای مفید آپدیت می شود، میتوانید از اشتراک گذاری کاربران و لینکهای ساخته شده با این روش نیز، بهره مند گردید.
۶. افزایش سرعت ایندکس مطالب
به لطف بلاگها دیگر ایندکس شدن محتوا در موتورهای جستجو کار سخت و به قول معروف “شاخ غول شکوندن” نیست. میتوانید با تولید محتوای جدید و به دلیل محبوبیت بلاگ نزد موتورهای جستجو به خاطر همین خاصیت، خیلی سریع شاهد ایندکس شدن محتوای خود باشید.
البته این مورد فقط با آپدیت بلاگ حاصل نمیشود و به عوامل متعدد دیگر نیز بستگی دارد اما خب بلاگ نقش مهمی در این مورد ایفا میکند.
۷. ساخت لینکهای داخلی (internal links)
منظور از لینکهای داخلی، لینکهایی است که از یک صفحه سایت به صفحه دیگر همان سایت داده می شود. با راه اندازی بلاگ سایت خود، خواهید توانست در میان پستهای مختلف، به سایر پستها و صفحات سایت لینک دهید که به گردش روباتهای موتورهای جستجو در سایت همچنین ماندن کاربر در سایت کمک شایانی میکنند.
البته با کدنویسی صحیح بلاگ، معمولاً ساخت لینکهای داخلی به صورت خودکار از طریق بخشهایی مثل مطلب قبلی و بعدی و مطالب مرتبط اتفاق می افتد همچنین امکان لینک دادن با anchor text دلخواه در میان مطلب هم وجود دارد… .
۸. کامنت ها
ذکر این مورد شاید خیلی معمول و منطقی نباشد اما کامنتهایی که در بلاگ شما ثبت می شوند نیز میتوانند در جذب ترافیک از موتورهای جستجو موفق عمل کنند. البته احتمال این مورد خیلی ضعیف است و قطعاً یکی از دلایل اصلی ساخت بلاگ و اهمیت آن در سئو به حساب نمی آید اما باز هم بی تأثیر نیست.
۹. تغییر کیورد هدف
حتماً پیش آمده است که بخواهید کیورد اصلی سایت را تغییر دهید. این کار روی صفحه اصلی سایت میتواند دردسر زیادی داشته باشد حال آنکه به راحتی می توان با انتشار یک پست جدید در بلاگ، روی کیورد مطلوب، مانور لازم را داد و در واقع آن را تست کرد. مثلاً کیورد “سایت ساز” یکی از این موارد بود که در یکی از سایتهایی که روی آن کار میکردم، با وجود اینکه در تایتل خبری از آن نبود، توانستم با انتشار یک پست آن را به صفحه نخست گوگل برسانم.
اگر موارد فوق باز هم نتوانستند شما را مجاب به راه اندازی بلاگ برای سایت خود کنند، دیگر امیدی نیست! اما اگر با ارزش بلاگ و نقش غیر قابل انکار آن در سئو و بهینه سازی سایت آشنا شدید، توصیه میکنم همین الآن نسبت به راه اندازی بلاگ سایت خود اقدام نمایید و بیش از این زمان را از دست ندهید… .
در نوشتن این مطلب، از این منبع کمک گرفته شده است.
سلام
البته پلاگین های کپچا ۱۰۰% موفق عمل نمیکنن و خیلی وقتها (تجربه من رقم ۱۰ اسپم در روز رو نشون میده!) کامنتهای اسپم اونها رو دور میزنن. بهترین گزینه استفاده از پلاگین معروف اکیسمت هست که به واقع مطالب رو از دیدگاههای اسپم محفوظ نگه میداره…. .
نکته ی دومی هم که فرمودید خوشبختانه توی وردپرس به حالت پیش فرض وجود داره و جوملا هم که برای اینکار ماژول معروف jcomment رو داشت، میشد توش تنظیم کرد که لینک کامنتها نوفالو باشه البته خود لینک نوفالو داشتن هم بی ارزش نیست.
سلام
میتونین از افزونه کد امنیتی وردپرس استفاده کنید که کامنت اسپم هم نیاد تو سایتتون
البته اینم باید بگم که اگه برای لینک های کامنت از Nofollow استفاده کنید خیلی مهم و میتونه کمکتون بکنه
مسلماً خیر
اینها تأثیر منفی دارند!
لینکهای مقصد به هر حال صفحات فاقد ارزش هستند و صد البته این کامنتها در واقع صرفاً با هدف ساخت لینک ارسال میشن و در بسیاری موارد صرفاً برای بر هم زدن چگالی کلمات کلیدی صفحات.
البته من به چگالی اهمیت نمیدم ولی خب اصل داستان اینه که این کامنتها فاقد محتوای خاصی هستند و هدفشون فقط ساخت لینکه و البته کامنتهایی که با زبان انگلیسی ثبت میشن که حتی هدف ساخت لینک رو هم دنبال نمیکنن و در واقع صرفاً هدفشون از بین بردن ارزش محتوا هست!
یک سوال در مورد شماره ۸ داشتم ..
محتوای کامنت اهمیت داره؟ کامنت های اسپمی که میاد مثلا ..
نمونه : Nice…thanks for this.
تاثیر مثبت داره؟
اصلا اینطور کامنت ها باید تایید بشه؟