
در بخش آموزش سئو بلاگ WEBRGB بارها درباره اهمیت لینک بیلدینگ صحبت شده است. روشهای مختلفی برای لینک بیلدینگ طرح کرده ایم که البته تمام روشهای ممکن نبوده و نیستند اما خب صحبتی درباره خط قرمزهای لینک بیلدینگ نداشته ایم.
در این پست ۱۰ خط قرمز و اشتباه بزرگ در لینک بیلدینگ را بررسی میکنیم تا با دوری گزیدن از آنها بتوانیم استراتژی لینک بیلدینگ ارزشمند خود را پیاده سازی کنیم.
۱. خرید لینک
ساده ترین راه لینک بیلدینگ و ساخت لینک به سایت این است که خیلی سریع از سایتهای معتبر لینک بخریم! اما خرید لینک یکی از بزرگترین جرایم ممکن از نگاه گوگل است. البته بسیاری هستند که هنوزم لینک میخرند اما به قول بچه های سئوموز! بالاخره گوگل یه روزی میفهمه که توی خرید و فروش لینک فعال بودیم و …. .
۲. تبادل لینک افراطی
تبادل لینک یکی از روشهاییست که به نوعی حرکت روی لبه تیغ به شمار می رود! تبادل لینک با سایر سایتها و بلاگها یعنی داشتن شبکه ی ارتباطی و این ارتباط وقتی مفید است که یک سری نکات در آن رعایت شود: زیاده روی نکنید، فقط با وبگاههای هم موضوع، در عبارات لینک شده (anchor text ها) نکات لازم را رعایت کنید.
۳. متن لینک (Anchor Text) تکراری
متن لینک شما (ترجمه دقیق عبارت انگلیسی آن می شود: لنگر متن!) یکی از جاهایی هست که میتواند استراتژی لینک بیلدینگتان را به کل نابود کند. همیشه توصیه شده است که یکی از کلمات کلیدی اصلی سایت در این قسمت قرار گیرد و در واقع با این عبارات به مطالب مختلف لینک بدهیم. نکته ای که به عنوان خط قرمز وجود دارد این است که نباید تمام لینکها با یک anchor text ایجاد شود. مثلاً اگر قرار است به سایتی فعال در زمینه طراحی سایت لینک بدهیم، نباید لینکهای زیادی با عبارت “طراحی سایت” ایجاد کنیم که تا میتوانیم باید در anchor text تنوع مفید ایجاد نماییم. مثلاً “شرکت طراحی سایت”، “طراحی سایت WEBRGB (برند)”، “گروه WEBRGB” و … .
۴. تعداد بالای لینکها
خط قرمز در این مورد را باید در مواردی مثل ایجاد یکباره ۲۰۰ لینک در یک شبکه اجتماعی ببینیم! معمولاً اتفاقی عادی نیست که به یکباره ۲۰۰ لینک به یک سایت در یک شبکه اجتماعی ایجاد شود.
۵. وضعیت یکسان لینک ها
در یک استراتژی لینک بیلدینگ طبیعی، نه تمام لینک ها dofollow هستند و نه تمام لینکها nofollow البته منظورم به هیچ وجه این نیست که بین این دو نوع، نسبتی ثابت توسط گوگل تعریف شده است؛ که منظور این است که یک استراتژی لینک بیلدینگ طبیعی از هر دو نوع لینکها در آن یافت میشود… .
۶. لینک گرفتن از سایتهای بزرگ برای سایت نوپا
یک سایت نوپا نمیتواند به سرعت از سایتهای بزرگ برای خود لینک بسازد! چرا که هنوز حرفی بری گفتن ندارد (البته این موضوع عمومیت ندارد ولی در بسیاری موارد صادق است.) پس وجود لینک از سایتهای بزرگ به یک سایت نوپا نیز یک خط قرمز است که رد شدن از آن میتواند عواقب بدی برای شما به دنبال داشته باشد.
البته در این مورد به هیچ وجه منظور این نیست که مثلاً شما نمیتوانید از ویکی پدیا در روز اول استارت کار لینک بگیرید! بلکه منظور مثلاً این است که سایتی مثل ۱pezeshk.com هرگز به یک سایت تازه کار لینکی در تمام صفحات خود و با کیورد اصلی سایت مقصد نمیدهد.
۷. لینک کردن کلمات کلیدی در فوتر سایت
در این مورد سایتهای بسیاری برای مثال وجود دارند که خب نام بردن از آنها دردسر ساز است! اما همینقدر باید توجه داشته باشید که لینک کردن کلمات کلیدی اصلی سایت در فوتر به صفحات مختلف، یکی از رفتارهای نادرست در لینک بیلدینگ و در بحث ساخت لینکهای داخلی (internal links) محسوب میشود. برای مثال یک سایت را در نظر بگیرید که کارش فروش هاست و تبلیغات گوگل و خدمات وب است؛ این سایت مبادرت به درج ۴ ستون لینک در فوتر سایت خود میکند که در تمام صفحات تکرار می شوند و لینک ها به قرار زیر هستند:
- فروش هاست، خرید هاست، هاست لینوکس، هاست ویندوز، هاست داخل، هاست خارج
- تبلیغ در گوگل، تبلیغات در گوگل، تبلیغات گوگلی، گوگل ادوردز، تبلیغ در صفحه اول گوگل
- خرید دومین، فروش دومین، خرید دامین، ثبت دامین، ثبت دامنه، خرید دامنه
- طراحی سایت، طراحی وب، طراحی وب سایت، طراحی سایت بهینه، طراحی سایت حرفه ای، طراحی سایت وردپرس
فرض کنید این سایت ۲۰۰ صفحه دارد و این ستون لینکها در تمام صفحات تکرار می شود. ما ۲۰۰ لینک داخلی در تمام صفحات به سایر صفحات داخل سایت داریم با anchor text یکسان که در بسیاری صفحات ارتباطی هم بین صفحه لینک شده با صفحه مبدأ وجود ندارد!
۸. ساخت لینکهایی صرفاً به صفحه اصلی سایت
یکی از اشتباهات معمول در لینک بیلدینگ این است که تمام لینکهای ساخته شده در سایتها و وبلاگهای دیگر صرفاً به صفحه اصلی سایت اشاره میکنند. در اینکه این بخش از سایت مهمترین است شکی نیست اما در اینکه این نوع لینک بیلدینگ هم به هیچ وجه طبیعی نیست نیز شکی وجود ندارد! طبعاً می بایست در فعالیت های ساخت لینک خود، لینکهایی به صفحات داخلی سایت مثل پستهای بلاگتان ایجاد نمایید.
۹. لینک از دایرکتوری های بی کیفیت و زرد
کلاً دایرکتوریها از جاهایی هستند که هنوز هم میتوان روی کیفیت لینکهای آن ها حساب کرد اما نه تمام دایرکتوریها. اینکه دایرکتوری معتبری برای درج لینک خود پیدا کنید که لینک یک طرفه به شما بدهد و البته سایتهای معتبری هم در آن ثبت شده باشند، از موارد زمان بر است اما اگر همین زمان را تخصیص ندهید، لینکهای بی ارزش و دارای بار منفی زیادی به سایت خود ایجاد خواهید کرد که تلاشهای شما را بی نتیجه میکند!
۱۰. لینک بیلدینگ برای گوگل!
این مورد یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که می توانید در استراتژی لینک بیلدینگ خود داشته باشید… . اینکه لینکهایی به سایت خود بسازید بدون توجه به کاربران دقیقاً مجموعه ای از ۹ اشتباه فوق است که یکجا به شکل سونامی وار بر سر سایت شما فرو میریزند!
هر اقدامی که در راستای ایجاد لینک به سایت خود انجام میدهید، می بایست با در نظر گرفتن منافع کاربر و آسودگی وی در استفاده از سایتتان باشد. کلاً حرکت گوگل به سمت بالا آوردن سایتهای دارای محتوای مفید و مناسب برای کاربر می باشد در نتیجه دیگر کمتر جایی برای روشهای متعدد بلک هت سئو (BLACK HAT SEO) باقی مانده است.
۱۰ نکته ای که عرض شد، مجموعه ای از اشتباهات خانمان برانداز! در لینک بیلدینگ محسوب می شوند که متأسفانه بسیاری از سایتهای فارسی مرتکب آنها می شوند. بخش نظرات محل اشتراک گذاری دیدگاههای دوستان عزیز پیرامون نکات ذکر شده در این پست می باشد که امیدوارم عزیزان به تکمیل این پست کمک کنند.
سلام و تشکر بابت مطلب خوبتون
اول اینکه در مورد قرار گرفتن کلمات کلیدی در فوتر سایت تقریبا بیشتر سایت های بزرگ همین کار رو انجام میدن.
دوم باید بگم بهترین روش لینک گرفتن از سایت ها به صورتی هست که واقعا سایت مقابل شما رو در یک مطلب جدید معرفی کنه. مثلا فرض کنید سایت شاپ کیپر به عنوان یه انجمن مخصوص فروشگاه های اینترنتی تو خیلی از سایت های کوچیک بزرگ معرفی شد و به همین راحتی کلی لینک مفید و واقعی دریافت کرد. پس بازم بر میگردیم به این مطلب که باید یه سایت خوب ارائه بدیم که دیگران معرفیمون کنن و در نتیجه گوگل به خوب بودن سایتمون پی ببره
سلام
خواهش میکنم
دقیقاً حق با شماست اما در مورد ساخت سایتهای مفید برای کاربران، متأسفانه کمتر اقدامی در ایران و وب فارسی صورت میگیره.
اما به هر حال بر کسی پوشیده نیست که سایتهای مفید دیر یا زود، جایگاه واقعی خودشون رو در میان کاربران پیدا میکنند.
موفق باشید.
خواهش میکنم
این دقت نظرتون خیلی واسم ارزشمنده.
راستش این پست رو ساعت ۱.۵ شب تمومش کردم و علیرغم دو بار چک کردن، یه غلط املائی توش باقی موند 😀
همراهی شما باعث افتخار بنده هست.
با استراتژی لینک بیلدینگ موفقتون به شادی برسید 😉
عالی بود .. ممنون
شماره ۶ قسمت “چرا که هنوز حرفی بری گفتن” , برای هستش ..
البته لهجه ی مشهدی اگه در نظر بگیریم همون بری درسته : ))