وردپرس که محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای جهان شناخته می شود، یک نقطه قوت بسیار برجسته دارد و آن تکامل پذیری آن است. راه حلی که امروز وجود ندارد ممکن است در آینده پیدا شود. و به راحتی می توان فهمید که بهترین پلاگین ها آن هایی هستند که طی سالها توسعه یافته اند، پلاگین های اخیر با اینکه هنوز به نسبت زیادی دانلود نشده اند، ولی موارد خوبی را عرضه کرده اند.
با در نظر گرفتن این موضوع، در سایت wordpress.org جستجو کردیم تا پلاگین های به اصطلاح زیر خاکی رایگان و مفید را که اولین بار در سال ۲۰۱۵ انتشار یافتند، معرفی کنیم. اینکه به راحتی پلاگین های با کیفیت را می توان پیدا کرد شگفت انگیز است.
چه بخواهید مدیریت بهتری بر کامنت ها داشته باشید، وردپرس را مطابق نام تجاری و برند خود مدیریت کنید، دکمه ای برای اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی قرار دهید، وبسایت خود را به یک فروشگاه اینترنتی کامل تبدیل کنید یا کلاً به مجموعه ترکیبی از تمام اینها برسید، چیزهایی برای شما داریم! از آنها لذت ببرید:
۱. افزونه Comment Hacks
به نظر من، یکی از مواردی که کمتر پیشرفت کرده است، مدیریت کامنت وردپرس است. و همواره با Advanced Comments Moderation برای مقابله با این موضوع تلاش کرده ام اما همیشه در جستجوی پلاگین های مکمل بوده ام.
Yoast Comment Hacks، به وسیله یکی از تیم های توسعه ی وردپرس معروف نوشته شده است، این پلاگین تعداد زیادی hack های کوچک عرضه می کند، که برای اداره سایت خودشان به وسیله تیم Yoast استفاده می شود. ( لیستی که در زیر آمده است از توضیحات پلاگین در wordpress.org آمده است.)
- پاک کننده ی ایمیل های نوتیفیکیشن کامنت
- گزینه ای برای رد کردن کامنت هایی کمتر از طول خاص
- گزینه ای برای تشکر از کسی که اولین بار است کامنت گذاشته
- یک فیلد ورودی در بخش ویرایش کامنت برای تغییر آی دی کامنت
- پیوند بین بخش کامنت های ادمین به ایمیل های شخصی کامنت دهنده ها
- دکمه ای در تولبار وردپرس برای ایمیل زدن به تمامی کامنت دهنده ها ی یک پست
تمامی این ویژگی ها عالی است به خصوص پاک کردن نوتیفیکیشن های کامنت!برای اینکه از فواید این ویژگی ها دید کلی داشته باشید، ابتدا استاندارد نوتیفیکیشن را ملاحظه بفرمایید:
اما همین نوتیفیکیشن با استفاده از افزونه معرفی شده:
جدا از این ویژگی ها، اگر در مورد کامنت ها در بلاگ وردپرس درگیر هستید، توصیه میکنم نگاهی به این پلاگین بیاندازید.
۲. استایل صفحه لاگین
صفحه استاندارد لاگین وردپرس بدین شکل است:
این صفحه برای بلاگر های متوسط و تازه کار مناسب است، اما اگر سایتی را اجرا میکنید که لاگین کاربر و اعضا نیاز دارد، در فرم استاندارد لاگین به سختی می توان برند را اضافه کرد. این جایی است که نیاز به استفاده از پلاگین Custom login Plugin-Login Page Styler دارید:
این پلاگین در سایت وردپرس ۵ ستاره است، که به این معنی می باشد که شاهکار است. به خصوص که freemium که نوعی مدل کسب و کار اینترنتی است، را نیز دارد. (شاید تنها یک نفر ناراضی باشد و به این پلاگین یک ستاره داده باشد آن هم بنا به دلایل خود!)
پلاگین هایی از این نوع امیدوارکننده اند، اما نمی توانند ویژگی های یوزر فرندلی بودن را ارائه کنند. Custom login Plugin-Login Page Styler از آن ها نیست، این پلاگین شما را قادر می سازد تا بدون تغییر حتی یک خط از css تمام موارد زیر را انجام دهید:
- پنهان کردن یا تغییر لوگو
- پنهان کردن یا تغییر پیام خطا در لاگین
- تغییر مکان فرم لاگین
- ویرایش استایل باکس لاگین
- ویرایش استایل برچسب لاگین
- ویرایش استایل دکمه ورود
پلاگین های زیادی در این مورد وجود دارد اما این پلاگین برجسته تر است.
۳. Portfolio
به آسانی میتوان پلاگین های جدید را رد کرد زیرا منحصرا نمی توانند عملکرد قابل قبولی داشته باشند اما Portfolio خلاف این را ثابت کرده است.
میتوانید پیش نمایش های متنوع Portfolio را که در زیر آمده ببینید:
Masonry
Puzzle
Gallery
‘Our clients’
‘Our team’
تمام قابلیت هایی که از ورژن رایگان آن انتظار دارید نخواهید گرفت، برای مثال تنها یک سبک طرح بندی را دریافت میکنید که در نسخه پرمیوم سه مورد هست. که می گوید، Portfolio قابلیت های کافی را برای اینکه روی پای خود بایستد به عنوان یک پلاگین کامل ارائه می دهد، چیزی که نمی تواند برای تمامی نسخه های رایگان محصولات premium گفته شود.
۴. Customizer Remove All Parts
هسته تیم وردپرس در توسعه بیشتر customizer وردپرس بسیار جدی نشان میدهد و تصمیم دارد به هر قیمتی آن را انجام دهد. با مشاهده ی این مهم، جای تعجب است که پلاگینهای آنتی customizer (مخالف سفارشی سازی) مانند Customizer Remove All Parts شروع به سر برآوردن کرده است.
توضیحات خود توسعه دهنده می گوید:
Customizer Remove All Parts از لود شدن اسکریپت های سفارشی ساز جلوگیری می کند، و تمامی دکمه و لینک ها را از داشبود و نوار ابزار ادمین برمیدارد و حذف می کند.
این پلاگین کارایی بی عیب و نقصی دارد و با اعطای ۱۶ رنکینگ ۵ ستاره از وی تشکر شده است.
۵. Naked Social Share
این افزونه نیز یکی از گزینه های توسعه وردپرس است. و بر روی اضافه کردن قابلیت های مفید تمرکز دارد تا از بین بردن آن.
به طور خلاصه، Naked Social Share قادر است دکمه هایی ساده و بدون سبک برای فیس بوک، توییتر، Pinterest, StumbleUpon و گوگل پلاس درج کند.
به آن به عنوان یک فریم ورک برای ساخت دکمه های اشتراک گذاری اجتماعی فکر کنید. اگر قصد ساخت قالبی دارید و میخواهید دکمه های اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی را در استایلی خاص ترکیب کنید، این پلاگین گزینه خوبی است.
در مطلب آینده با ۵ مورد بعدی این پلاگین ها آشنا خواهیم شد.
مترجم: هما حسن نیا